Wat zijn de voordelen van een schuifdeursysteem?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe deur, kun je natuurlijk verschillende dingen doen. Je kunt er voor kiezen om een normale deur te nemen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een schuifdeursysteem te nemen. Een schuifdeursysteem zorgt namelijk net voor een ander effect dan wat een normale deur doet. Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor. We gaan in deze tekst kijken wat een schuifdeursysteem is, wat de verschillende voordelen zijn van een schuifdeursysteem en waarom dit dus een ander effect geeft dan gewone openslaande deuren zodat je de juiste keuze kan maken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe deur.

Wat is een schuifdeursysteem?

Een schuifdeursysteem is, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, een systeem waarbij de deur niet open en dicht slaat zoals een normale deur, maar juist dicht geschoven wordt. De deuren hangen vaak in een rails waardoor ze over deze rails heen en weer geschoven kunnen worden. Hierdoor gaan de deuren dus open en dicht en kun je ze schuiven over de rails. Vaak heeft de schuifdeur een beugel waaraan de deur open en dicht geschoven kan worden. Ook kan deze beugel naar boven en naar beneden gezet worden zodat de deur op slot gaat of niet. Hierdoor kan de deur niet geschoven worden. Een schuifdeur schuift dus heen en weer, maar wat zijn nou precies de voordelen van een schuifdeursysteem in vergelijking met andere deuren?

Wat zijn de voordelen van een schuifdeursysteem?

Een groot voordeel aan de schuifdeuren is dat deze niet open hoeven te klappen als een gewone deur. Hier bespaar je veel ruimte mee. Bij een normale deur, maakt deze normaliter een zwaai wanneer hij open gaat. Voor deze zwaai heeft de deur dus een bepaalde ruimte nodig om open en dicht te kunnen. Bij een schuifdeur is dat uiteraard niet het geval. De deur heeft alsnog een bepaalde ruimte nodig om open te kunnen schuiven, maar dit is veel minder dan een deur die open en dicht moet kunnen zwaaien. Hierdoor is een schuifdeursysteem bijvoorbeeld geschikt als deur tussen bepaalde ruimtes, maar ook voor een tuin of balkon. Vooral bij een balkon heb je niet altijd voldoende ruimte om een openslaande deur te kunnen plaatsen. Dat ruimtegebrek kun je dus eenvoudig oplossen door een schuifdeur te nemen in plaats van een deur welke de ruimte nodig heeft om open te kunnen slaan.

Overige voordelen schuifdeur

Daarnaast heeft een schuifdeur nog andere grote voordelen. De uitstraling van een schuifdeur is namelijk anders dan van een gewone deur. Omdat het vaak glazen deuren zijn, krijgt dit een luxere uitstraling dan wanneer je een deur hebt die niet gemaakt is van glas zoals een normale deur. Als laatste geeft een schuifdeur het gevoel dat de ruimte nog ruimer is. Doordat de deuren van glas zijn en je erdoor naar buiten kan kijken, wordt de ruimte niet afgesloten, maar blijft deze open en daardoor krijg je een veel grotere ruimte dan een afgesloten deur.

Bron: www.superrenovatie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *