Waarom en hoe kies je een hoekbank?

Een hoekbank is een prachtig item voor in je woning, maar hoe kies je de juiste bank voor jouw woonkamer? In dit blog artikel gaan we daar verder op in.

Creëer een stijlstatement

Er zijn genoeg stijlvolle banken op de markt en een hoekbank kan een echt stijlstatement zijn. Echter, in tegenstelling tot andere banken die meer stijl dan inhoud kunnen zijn, hebben hoekbanken de neiging om zowel praktisch en comfortabel als stijlvol te zijn. Het is niet nodig om te beknibbelen op comfort, alleen maar om de uitstraling te krijgen die u wilt in uw woonkamer. U wilt immers in staat zijn om uw voeten op te zetten of een dutje te doen op uw bank als de fancy u meeneemt.

Creëer de illusie van ruimte

Hoewel hoekbanken door hun vorm meestal vrij groot zijn, kunnen ze bij correct gebruik uw kamer juist groter doen lijken. Omdat ze vaak in de hoek van een kamer worden gebruikt (geen verrassing daar!) kunnen ze netjes tegen de muur aan worden geschoven, waardoor alle ruimte in het midden van de kamer wordt vrijgemaakt. Er is echter geen harde en snelle regel die zegt dat hoekbanken in de hoek van de kamer gebruikt moeten worden. In feite kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt in het midden van grotere kamers om de ruimte te breken en onderscheidende zones te creëren die vaak ontbreken als gevolg van het moderne open wonen.

Goed meten

Dus als je eenmaal hebt besloten dat een hoekbank iets voor jou is, is de volgende stap de beslissing welke specifieke bank aan jouw wensen voldoet. Het eerste waar u rekening mee moet houden is de ruimte die u beschikbaar heeft in uw kamer. Het is heel belangrijk om zorgvuldig te meten of de bank die u kiest wel past op de plek waar u hem wilt neerzetten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele planken en radiatoren. Het kan zijn dat u de dingen een beetje moet herschikken om hem te laten passen.

Als u er zeker van bent dat de bank past, moet u zich opmeten om er zeker van te zijn dat u hem ook daadwerkelijk in uw huis kunt plaatsen. Past hij door de deuropeningen, door de gangen en om eventuele hoeken op weg naar de uiteindelijke locatie? Niets is zo teleurstellend of vervelend als een meubelstuk dat alleen maar aankomt om erachter te komen dat je het niet in huis kunt krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *