Wat zijn de meubeltrends van 2021?

Meubels gaan vaak met de tijd mee. Er kan gekozen worden voor huidige trends, met bijvoorbeeld springerige kleuren of de keuze voor een bepaalde stof. Maar wat vaak wordt teruggezien is dat mensen wel redelijk veilig kiezen en basiskleuren in hun meubels terug laten komen om te zorgen dat dit allemaal tijdloos is, waardoor er lang met meubels gedaan kan worden. Dit is zeker niet verkeerd, maar af en toe kan er natuurlijk wel een verandering plaatsvinden en wordt er gekeken naar nieuwe trends in de markt om huidige interieurs wat op te vrolijken en weer in een modern jasje te steken. De trends verschillen van jaar tot jaar. In het jaar 2021 zijn er weer nieuwe trends bijgekomen, maar zijn er ook oude trends vernieuwd of doorgetrokken.

Trends

Om een woning in te richten kijkt men toch eerst even naar wat de trends zijn op allerlei gebied. De trends op het meubelgebied worden hier dan ook duidelijk weergegeven. Waar kies je voor bij het inrichten van een woning? De keuze is reuze. Men merkt vanzelf wat goed aansluit bij de eigen wensen en behoeften en de eigen voorkeuren.

  1. Lichte soorten hout; steeds vaker wordt er gekozen voor lichte soorten hout. Dat is terug te zien in bijvoorbeeld salontafels, eettafels, maar ook televisiemeubels, kasten en nachtkastjes. Ook bedden zijn steeds vaker van hout, wat een mooie warme sfeer geeft en waar veel bij te passen valt. De keuze voor houten meubels is altijd goed.
  2. Duurzaamheid; deze trend komt steeds meer op en naar verwachting zal deze trend de komende jaren nog wel even door gaan zetten. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de wereld en is ook terug te zien in het maken van meubels. De productie wordt steeds duurzamer en hier wordt voor gekozen door de kopers.
  3. Goede verlichting; verlichting is echt super belangrijk. Wanneer er geen juiste hoeveelheid en kleur aan licht in een ruimte is, kan het al snel saai worden of te donker. Maar het is ook weer niet de bedoeling dat het allemaal te licht wordt. Hier moet dus goed naar worden gekeken. Gele lampen werken vaak erg goed, geven veel sfeer en warmte en zijn ook nog eens duurzaam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *