Wanneer kies je voor het gebruik van in between gordijnen?

In heel wat huizen wordt er gebruik gemaakt van gordijnen die voor de ramen worden gehangen. Wanneer ook jij de keuze maakt om gordijnen te gaan gebruiken in jouw woning zijn er verschillende zaken waar je daarbij rekening mee dient te houden. Allereerst is het zo dat er diverse opties bestaan voor wat het kopen van een gordijn betreft. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van één van de zogenaamde in between gordijnen. Deze gordijnen zorgen er in tegenstelling tot bijvoorbeeld verduisterende exemplaren niet voor dat al het zonlicht uit de ruimte wordt geweerd. Het gebruik van niet natuurlijke lichtbronnen wordt daardoor tijdens de dag minder noodzakelijk. Overweeg jij eveneens het gebruik van inbetweens? Hou dan rekening met onderstaande informatie!

Wat zijn inbetweens precies?

In between gordijnen zijn zoals de naam eigenlijk reeds aangeeft gordijnen die zijn bedoeld om tussen het raam en de buitenste gordijnen in te hangen. Wanneer je de buitenste gordijnen open doet kan je op deze manier voorkomen dat iedereen van buitenaf zomaar inkijk heeft naar binnen in je woning. Het is dan ook vooral omwille van deze reden dat mensen er tegenwoordig zo talrijk voor kiezen om gebruik te gaan maken van dit type van gordijnen.

Wat zijn de voordelen van in between gordijnen?

Ga jij ook over tot het kopen van in between gordijnen? Dan zal je daarbij kunnen vaststellen dat je kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. Het gaat hierbij meer concreet om:

  • De privacy in huis kan aanzienlijk worden verbeterd;
  • De zon kan voor een stukje worden geweerd uit de ruimte;
  • Het is een aantrekkelijk ogende bekleding voor je raam;
  • Inbetween gordijnen kan je perfect combineren met andere gordijnen;
  • Er is een ruime keuze aan kamerhoge stoffen;
  • De stoffen die worden gebruikt zijn minder zwaar;

Dit laatste voordeel zorgt er voor dat in between gordijnen in de praktijk doorgaans op financieel vlak lekker toegankelijk zijn. Ook dat is voor veel mensen uiteraard een niet onbelangrijke reden om er voor te kiezen om dit type van gordijnen in huis te halen.

Moet ook jij er gebruik van gaan maken?

Dan rest natuurlijk nog de vraag of ook jij er voor zou moeten kiezen om gebruik te maken van in between gordijnen of niet. Het antwoord op deze vraag is natuurlijk sterk afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt voor wat het ophangen van bepaalde gordijnen betreft. Voor heel wat mensen geldt dan ook in de praktijk dat ze op zoek zijn naar gordijnen die hun volledige privacy garanderen. Daarnaast moeten de gordijnen in de praktijk ook vaak een obstakel vormen voor wat naar binnen vallend zonlicht betreft. Het spreekt voor zich dat inbetweens niet over dergelijke eigenschappen beschikken. Ze kunnen je wel meer privacy bieden, maar dan helaas wel alleen maar overdag.

Of jij ook gebruik moet gaan maken van dit type van gordijnen is dus in de praktijk altijd afhankelijk van het doel dat je zelf voor ogen hebt. Ben je louter en alleen op zoek naar gordijnen die bijvoorbeeld de ruimte kunnen verduisteren? Dan zijn inbetweens natuurlijk niet geschikt. Ben je echter op zoek naar gordijnen die het zonlicht slechts gedeeltelijk tegenhouden waardoor er nog voldoende van naar binnen kan vallen om de ruimte te verlichten? Dan zijn dit type van gordijnen uiteraard wel bijzonder geschikt om te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *