Waarom kiezen voor een lage kledingkast?

In vrijwel ieder huis staan wel kasten zoals kledingkasten. Kledingkasten worden zoals de naam al doet vermoeden gebruikt voor het opbergen van verschillende kleren. Dit kunnen truien, shirts, broeken, maar ook bijvoorbeeld sokken zijn. Er zijn diverse soorten kledingkasten, van hoge tot aan lage. Een lage kledingkast brengt verschillende voordelen met zich mee en er zijn dan ook verschillende redenen waarom het kiezen voor een lage kledingkast een ideale optie zou kunnen zijn.

Ruimte voor hangkasten
Wanneer je gebruik maakt van lage kledingkasten waar je je kleren in kwijt kunt, kan je aardig wat ruimte besparen door gebruik te maken van bijvoorbeeld hangkasten erboven. De meeste mensen houden het niet bij één kast maar willen voor verschillende spullen verschillende kasten hebben. Er is echter niet altijd ruimte genoeg. Daarom kan een lage kledingkast een ideale optie zijn om er voor te zorgen dat je nog ruimte aan de muur overhoudt. Hier kun je dan eventueel een hangkast plaatsen. Door voor een lage kledingkast te kiezen zorg je dus ook dat je meerdere kasten in huis kunt nemen.

Geen moeite met hoge planken
Wanneer je gebruik maakt van een lage kledingkast weet je éém ding in ieder geval zeker, namelijk dat je overal bij kunt. Bij hoge kasten komt het regelmatig voor dat mensen bepaalde spullen op bepaalde plekken plaatsen, maar hier vervolgens niet meer bij kunnen omdat dit te hoog is. Je wilt uiteraard niet dat je voor het pakken van een kledingstuk elke keer een trappetje erbij moet halen. Daarom kan het kiezen voor een lage kledingkast in veel gevallen een stuk efficiënter zijn. Vrijwel iedereen kan erbij en je hebt geen moeite met het pakken van kleding.

Plek voor schilderijen en decoraties
Veel mensen houden ervan de muren niet leeg te houden, maar gebruik te maken van decoraties en schilderijen. Wanneer je gebruik maakt van een lage kast weet je in ieder geval zeker dat je hier ruimte voor overhoudt. Al ben je niet van plan direct een schilderij op te hangen, je hebt in ieder geval een lange kledingkast met ruimte erboven voor als je nog een schilderij of andere soort decoratie wilt ophangen. Een lage kledingkast zorgt dat er hoe dan ook ruimtes overblijven op de muur, in tegenstelling tot hoge kasten die vaak bijna tot aan het plafond zijn. Op de vloer is vaak een even grote ruimte bezet, maar de lage kledingkasten zijn in het algemeen een stuk efficiënter.

Bron: www.jouwinboedel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *