De 4 grootste voordelen van kunst als geschenk

Ben jij iemand die het lastig vindt om een mooi geschenk voor iemand te vinden, dan ben je met kunst uit de problemen geholpen. We maken al millennia lang kunstwerken en op de één of andere manier lokken deze altijd een reactie uit. Het mooie van kunstwerken is dat ze ook vele jaren later nog steeds aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan een rotstekening of en schitterend schilderij van een meester. Hier staan we nog steeds allemaal vol bewondering naar te kijken, net als in de tijd dat het kunstwerk gemaakt werd vaak al het geval was. Wil je een cadeau dat indruk maakt? Dan is kunst om de onderstaande vier redenen de beste keuze.

 

1.      Kunst is tijdloos

Zoals boven al even aangegeven zijn kunstwerken eigenlijk tijdloos. Beelden, schilderijen, architectuur, muziek en dans van vele jaren geleden wekken nog steeds gevoelens van bewondering op. Als jij iemand nu kunst geeft, dan geef je hem of haar dus een cadeau waar ze de rest van hun leven van kunnen genieten. En daar houdt het niet mee op, want ook de generaties daarna zullen er met plezier naar blijven kijken. Wie weet, misschien eindigt het over een paar honderd jaar wel in een museum.

 

2.      Kunstwerken zijn waardevol

Een ander kenmerk van kunst is dat het eigenlijk altijd als waardevol wordt gezien. Iemand heeft er over nagedacht, heeft zijn talent er in gestoken, heeft er zijn best op gedaan en heeft iets unieks gecreëerd. De waarde is vaak helemaal niet financieel. Een kunstwerk aan de muur wekt direct bewondering op en dat wordt overgedragen van generatie op generatie. Kleinkinderen en achterkleinkinderen gaan het dan als net zo waardevol zien als jij en geven het kunstwerk door van generatie op generatie. Het krijgt dan een plek in de familie en zal die omgeving niet snel verlaten.

 

3.      Met kunst is alles mogelijk

Een derde reden waarom kunst een uitstekend cadeau is om te geven is dat alles mogelijk is. Je zoekt een kunstenaar op die werken maakt die passen bij de smaak van de ontvanger of bij de stijl van de inrichting of tuin. Je weet dan al zeker dat je cadeau mooi gevonden zal worden. Vervolgens maak je het nog unieker door de kunstenaar te vragen om een kunstwerk op maat te maken, speciaal voor de gelegenheid. Je kunt dus een cadeau samenstellen dat volledig voldoet aan alle eisen die jij hebt.

 

4.      Geschikt voor elke situatie

Een laatste reden waarom kunst zo geschikt is als cadeau is dat er eigenlijk geen gelegenheden zijn waarbij het niet past. Verjaardagen, afscheid van een collega, iemand die geslaagd is of juist aan een nieuwe studie gaat beginnen, iemand die gaat verhuizen, trouwen of die met pensioen gaat; met kunst heb je altijd een mooi en onvergetelijk cadeau. Elke keer dat de ontvanger hier naar kijkt wordt deze aan jou en de gelegenheid herinnerd. Als dat geen mooi geschenk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *