Waar moet je op letten bij het kopen van een matras

Net zoals bij het kopen van een heleboel andere spullen, zijn er veel zaken waar je op moet letten wanneer je een ander matras voor je boxspring wilt gaan kopen. Je hebt veel mogelijkheden waar je uit kunt gaan kiezen, er zijn namelijk heel voor soorten verschillende matrassen met ieder hun eigen voor- en nadelen. Het is dan ook van belang dat je van jezelf precies weet waar je verlangens en je wensen voor het nieuwe matras zijn.

Waar moet je allemaal op letten?

Welk soort matras nou het beste voor je is, heeft voornamelijk te maken met je eigen lichaam en de mate van comfort die je wilt hebben. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, onder andere de volgende:

  • De hardheid van het matras. Iedereen heeft hier een eigen voorkeur voor, de ene slaap liever op een hard matras terwijl een ander liever op een zacht matras slaapt. Dit heeft ook voornamelijk met de slaaphouding te maken, mensen die veel op hun zij slapen kunnen beter een zachter matras nemen aangezien deze zich dan beter naar het lichaam kan vormen. Slaap je veel op je rug? Dan is een harder matras vaak de beste keuze
  • Warmte-isolatie. De een krijgt het ‘s nachts vaak erg warm, terwijl een ander loopt te rillen. Als je het snel koud hebt dan kan je voor een matras kiezen die goed isoleert, deze houdt de warmte dan ook goed vast. Let er wel goed op dat dergelijke matrassen hierdoor ook minder goed kunnen ventileren.
  • Comfort is natuurlijk ook erg belangrijk voor een goede nachtrust, gelukkig heb je altijd de mogelijkheid om in de winkel het matras even te testen.
  • Ventilatie en vochtregulatie. Ieder mens verliest tijdens het slapen gemiddeld een halve liter aan vocht per nacht, dit moet natuurlijk ook weg kunnen. Hiervoor is het belangrijk dat het matras goed kan ventileren, en dat vocht ook afgevoerd kan worden.
  • Allergieën. Een huisstofmijtallergie komt regelmatig voor, als dit bij jou het geval is dan wordt het aangeraden om voor een hygiënisch matras te kiezen, bijvoorbeeld een luchtmatras of een waterbed. Dit zijn namelijk anti-allergene materialen.

Welke matrassen worden aangeraden?

Er zijn meerdere matrassen die over het algemeen voor veel mensen goed kunnen zijn, we gaan er een paar opnoemen.

  • Combispring matrassen. Deze matrassen hebben een speciale kern die uit honderden veren en goed ventilerend schuim bestaat, hierdoor zorgt het matras voor een stabiele ligging en is hij niet te hard en niet te zacht. Voor veel mensen een ideaal matras. Wil je een combispring matras kopen? Kijk dan wel goed naar de kwaliteit.

Koudschuim matrassen. De celstructuur van koudschuim matrassen zorgt voor een goede ventilatie en een goede vochtregulatie. Ook gaan ze lang mee en bieden ze veel comfort, het lichaam zal overal voldoende steun krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *