Hoe kan ik een jacuzzi in huis plaatsen?

Je ziet het steeds vaker voorkomen dat er in huis een jacuzzi geplaatst wordt, waarom? Mensen willen graag in huis genieten van hun wellness en het binnen handbereik hebben. De vraag die hieruit voortkomend is hoe de jacuzzi geplaatst kan worden en hoe je hem in huis plaatst. In dit artikel geven wij je een aantal mogelijkheden betreft het plaatsen van een jacuzzi en de voordelen van zo’n jacuzzi die kunt kopen bij Elite Wellness.

Een jacuzzi buitenshuis

Nog steeds wordt voornamelijk de jacuzzi buiten geplaatst dit heeft een paar redenen. De jacuzzi is buiten een stuk makkelijker te plaatsen, dit komt doordat het vaak gemakkelijker door de opening van een schutting gedragen kan worden dan een deur. Mocht het niet mogelijk zijn dat de jacuzzi door de opening van de schutting kan is er ook nog een andere oplossing. Namelijk dat door middel van een kraan de jacuzzi over de schutting gehesen kan worden en zo nog in de tuin kan geplaatst worden. Het is naast praktisch ook nog, heilzamer. Uit onderzoek is gebleken dat de therapeutische effecten van een jacuzzi beter zijn werk kunnen doen buiten dan binnen, hiernaast is het ook slim om de jacuzzi zo dicht mogelijk bij het huis te plaatsen zodat je niet een groot stuk door de kou hoeft te lopen. Voorbeeld om dit te doen is om hem te installeren onder een overkapping hier krijg je namelijk nog extra voordelen bij zoals een schoner blijvend bad en meer privacy.

Een jacuzzi binnenhuis

Het mag dan een stuk lastiger zijn dan het plaatsen van een jacuzzi buitenhuis, maar het is toch zeker mogelijk. Het belangrijkst om aan te denken dat de 9 van de 10 jacuzzi’s niet door de voordeur zal passen. Het zal dus waarschijnlijk zo zijn dat de jacuzzi of door het dak zal moeten gaan (ofwel het dak zal opengebroken moeten worden) of hij zal bij de start van het bouwen van het huis geplaatst moeten worden. Hiernaast is het slim om te denken aan een stevige ondergrond. Een jacuzzi gevuld met water zal daarom ook snel tussen de 1500 en 2500 kilo wegen. Daarbij zal het ook nog goed geventileerd moeten zijn op de plek waar het wordt geplaatst door dat het bad voor een hoge luchtvochtigheid zorgt.

Voordelen van een jacuzzi

Er zitten 3 grote voordelen aan het plaatsen van een jacuzzi al is het binnen of buiten. Het eerste voordeel dat is verbonden aan een jacuzzi is dat het een hoop stress verminderd. Een jacuzzi is namelijk een goede plek om met familie en/of vrienden te genieten. Je kunt lekker genieten van het warme water met een heerlijk drankje en een goed gesprek. In combinatie met de massagejets die in de jacuzzi zitten zal het naast mentale ontspanning ook zorgen voor fysieke ontspanning. Een goede optie hiervoor is ook te kiezen voor een infrarood sauna. Een ander voordeel is dat het ook de spierpijn zal gaan verminderen. De hydrojets zorgen er namelijk voor dat er met een hoge druk een massage komt op de pijnlijke plek, en doordat je de jets sterkte kan aanpassen naar wat bij jou past zal dit goed uitpakken. Als laatste is een jacuzzi goed voor de bloedcirculatie. Het borrelen van de bubbels met daarbij het warme water zal de lichaamstemperatuur laten stijgen. Het gevolg hiervan is dat de bloedvaten groter zullen worden. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt verbeterd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *