Tips voor een efficiënte schoonmaakroutine

Er zullen weinig mensen zijn die nu echt plezier halen uit het schoonmaken. Dat maakt het lastig om regelmatig te doen en vol te houden. Je zou online de werkzaamheden als schoonmaakbedrijf in Eindhoven kunnen opzoeken, maar het zelf doen zorgt toch voor wat meer voldoening. Wellicht heb je dat extra duwtje in de rug nodig en kun je met deze tips meteen aan de slag gaan.

Schema

Misschien vind je het een beetje overdreven, maar het is de regelmaat die je eigenlijk nodig hebt. Je denkt vaak dat je de schoonmaak doet wanneer het er echt tijd voor is, maar dat wordt uiteindelijk alleen maar uitstellen. Als je een schoonmaakschema maakt, weet je precies wat er wanneer te doen is. Zo voelt het ook niet als veel tegelijk, want je verdeelt eigenlijk de taken. Je hoeft dit niet helemaal zelf in elkaar te zetten, want als je even online gaat zoeken, zul je een hoop voorbeelden zien.

Voorbereiding

Als je in 1x de gehele keuken moet schoonmaken bijvoorbeeld, kan het erg demotiverend zijn. Daarom is het goed om voor de schoonmaak eerst op te ruimen. Gooi van tevoren al het vuil weg en mochten er nog spullen rondslingeren in andere hoeken van de woning, kun je ook dit netjes opbergen. Voordat het schoonmaken begint ziet het er dan al beter uit en voor je gevoel hoef je dan minder werk te verrichten.

Hacks

Schoonmaak hacks zijn op deze momenten je beste vriend. Er is genoeg te vinden en zo leer je ook nog eens wat. Zo kun je onder andere baking soda gebruiken om nare geuren uit tapijten te halen of je zou een koffiefilter kunnen pakken om stof te verwijderen van schermen in huis. Last van vlekken op roestvrij staal? Citroen is hiervoor de oplossing! Hopelijk brengt dit nog wat plezier bij de schoonmaak.

Juiste schoonmaakmiddelen

Als laatste is het wel fijn om te weten wat voor producten je allemaal zou kunnen gebruiken. Met alleen de hacks kom je er helaas niet. Met allesreiniger kun je vaak niet verkeerd gaan en ook azijn is voor een hoop dingen goed. Buiten de schoonmaakmiddelen heb je ook altijd doekjes nodig. Zorg dat je er genoeg hebt, want stof is op iedere plek te vinden. Nu ben jij helemaal klaar om je woning weer spik en pan te maken. Maak een lijstje van alle producten die je nodig hebt en ga naar de winkel om zo snel mogelijk te kunnen beginnen. Mocht je dit allemaal teveel werk vinden, dan zijn er online een aantal schoonmaakbedrijven te vinden die je hier graag bij helpen. Bel ze even op en onderzoek de mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *