Berg versus stad: veelzijdige fashion

Waar vroeger niemand die zich bewoog in een urban omgeving gezien wilde worden in een afritsbroek, komen merken zoals Parajumpers en cp company met hele vette techwear items die niet meer zijn weg te denken uit het straatbeeld. Techwear heeft een vaste plek gekregen in ons straatbeeld en ook binnen de stijlkenmerken van sommige subculturen, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse rapscene. De populariteit van de vaak futuristische streetwear is de afgelopen paar jaar hierdoor als het ware geëxplodeerd en er komen steeds meer merken in beeld die de stijlvolle maar ook praktische kleding op de markt brengen. Het is helemaal niet meer zo gek om dagelijks zo een afritsbroek te dragen.

Gemaakt voor diverse landschappen

Waarom de hedendaagse techwear dan zo speciaal is? Het is een sterke combinatie van modebewuste kleding, gericht op zowel praktische en utilitaristische stoffen en gadgets die geïncorporeerd zijn in de kleding. De kleding is bestand tegen activiteiten zoals bergbeklimmen, lange hikes in de natuur, kamperen en meer. Comfort en bruikbaarheid staan voorop en de stoffen zijn lichtgewicht, ademend en vochtafvoerend. Details zoals functionele zakken, opvallende reflecterende elementen en een complexe constructie met meerdere lagen zorgen ervoor dat techwear zich onderscheidt van andere modetrends. Dit komt niet alleen door alle functionele eigenschappen, maar ook door de gedurfde esthetiek van de techwear, dat in de afgelopen jaren erg trendgevoelig geworden is.

 

Veel merken om uit te kiezen

Tegenwoordig zijn er ook nog eens ontzettend veel merken om uit te kiezen, waarvan merken als  CP Company en parajumpers deel uitmaken. Sommige merken focussen zich echt vooral nog op bruikbaarheid en richten zich op het outdoor segment terwijl andere merken zich echt richten op de streetwear scene met kleding geïnspireerd door de Hip Hop esthetiek. Veel techwear merken maken gebruik van gedurfde en experimentele design silhouetten die ervoor zorgen dat de techwear niet alleen heel praktisch is maar ook een echt eyecatcher. Dit is een ideale combinatie en door het hoge comfort van bijna iedere techwear kledingstuk is het iets dat je iedere dag kunt dragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *