Alles over trapverlichting

Trapverlichting is simpelweg verlichting waarmee je trappen en hun treden kunt verlichten. Het heeft eigenlijk twee belangrijke doelen: ten eerste zorgt het voor veiligheid. Je ziet ook in het donker waar je loopt en zal minder snel van de trap vallen. Ten tweede kan het worden gebruikt om een moderne en stijlvolle uitstraling aan je trap te geven. Met dimbare trapverlichting kun je bijvoorbeeld beide doelen bereiken. Wil je meer weten over trapverlichting, de soorten en tips? Houtentrappenspecialist legt het allemaal uit!

De soorten trapverlichting

Trapverlichting is verkrijgbaar in verschillende soorten met elk hun eigen voordelen. Je hebt bijvoorbeeld LED stripverlichting. Dit soort verlichting is flexibel en kun je op maat laten snijden om een mooie gloed aan de randen van de trap te creëren. Ingebouwde trapverlichting geeft de trap een moderne uitstraling doordat het in de treden wordt geplaatst. Je kunt bijvoorbeeld zelf jouw spiltrap monteren en de verlichting erin verwerken. Wandverlichting kan langs de trapwand worden geïnstalleerd. Dit ziet er echt super stijlvol uit. Daarnaast heb je nog plafondverlichting bovenaan de trap om de hele trap te verlichten. Als je geen zin hebt in al die bedrading, heb je nog de keuze uit batterij-aangedreven trapverlichting. Deze kun je eenvoudig met dubbelzijdige tape installeren. Welke trapverlichting het beste bij jouw trap past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de kenmerken van jouw trap.

Tips voor de beste trapverlichting

Het kiezen van de juiste trapverlichting is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Bedenk gewoon eerst waar je de verlichting precies wilt hebben op je trap, zoals in de treden zelf, de zijkanten van de trap, de leuning of aan de muur. Als je een subtiele verlichting wilt, kun je tevens inbouwspots in de zijkanten van de trap plaatsen, want die vallen bijna niet op. Maar als je vooral verlichting wilt voor extra veiligheid, dan zijn ingebouwde spotjes of ledstrips in de traptreden juist een goede keuze. Er zijn ook verschillende vormen van verlichting om uit te kiezen, zoals ronde of vierkante lampen, en smalle ledstrips. Vierkante lampen kunnen je interieur wat speelser maken, vooral als je ze opvallend plaatst, terwijl smalle ledstrips juist heel subtiel zijn en nauwelijks zichtbaar. Denk er ook aan dat de kleur van het licht invloed kan hebben op de sfeer in je huis. Je hebt bijvoorbeeld koel blauw licht en warm wit licht. Warm wit licht zorgt voor een gezellige sfeer in een landelijk interieur, terwijl blauwachtig licht een modernere uitstraling kan geven. Trapverlichting is dus een goede keuze. Ben je toevallig nog op zoek naar een nieuwe trap? Schakel dan een trappenspecialist in. Zij kunnen jou ook adviseren over de soorten verlichting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *