Kies de juiste wielen voor uw meubels

Beschadigde de vloeren door de verkeerde wielen te gebruiken. Het komt steeds vaker voor. Ook vooral door het feit dat iedereen door het coronavirus noodgedwongen thuis moet werken. Veel mensen moeten daardoor een nieuwe werkplek inrichten en nemen ook vaak de bureaustoel vanuit werk mee naar huis, wat soms leidt krassen of deuken in de vloer. Om dit te voorkomen vertellen wij u graag wat over welke wielen geschikt zijn voor bepaalde vloer zonder enige beschadigingen op de vloer komt. Wilt u hippe wielen die perfect passen bij uw (houten) meubels? Bekijk dan eens de vintage wielen van WielenOutlet.

De ideale wiel bestaat, ook voor uw vloer

In de meest algemene beschrijving zijn harde wielen geschikt voor zachte vloeren en andersom ook. Slim is om bij de aankoop ook de andere wielen mee aan te schaffen, zodat u niet opnieuw naar de winkel hoeft wanneer uw bureaustoel gaat voortbewegen op een harde vloer terwijl deze wielen bedoeld zijn voor op een zachte vloer zoals tapijt. Overigens geldt dit niet alleen voor bureaustoelen, maar alles dat op rolletjes loopt.

Grondoppervlak

Parketvloeren of tegels zijn erg gevoelig. Bij dit vloeroppervlak raden wij dan ook aan om te kiezen voor rubberen wielen. Deze zijn in zwart, maar ook in grijs verkrijgbaar.

Is het grondoppervlak slecht of zitten er oneffenheden in, dan zijn wielen met een hogere draagkracht zeer geschikt. Ook kunt u eens denken aan wielen met luchtbanden.

Bij ondergronden die trillingen geeft of stoot belastend is, zijn zwaardere zwenkwielen de beste optie. Deze hebben een zeer hoog draagvermogen en kunnen goed tegen stoot belastende ondergrond en trillingen.

Welke wielen zijn vochtbestendig

Bijna alle wielen zijn vochtbestendig en daarmee kunt u gewoon over een natte ondergrond rijden. Wel moeten veel wielen daarna wel de mogelijkheid krijgen om te drogen. Bent u op zoek naar wielen die geen droogtijd nodig hebben? Ga dan op zoek naar wielen met hechtingen en een kern uit RVS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *