Kan je zomaar een kelder laten plaatsen?

Er zijn heel veel manieren om extra leef- of opbergruimte aan je huis toe te voegen. De meest voorkomende manieren zijn door middel van een uit- of aanbouw, een dakopbouw, een garage of een schuur. Dit zijn ook bouwwerken die je altijd kunt zien, er is echter ook een oplossing die je niet kunt zien, namelijk de kelder. De kelder is een is een ruimte die onder het maaiveld (niveau van de tuin) ligt, bijna altijd wordt de kelder gebruikt als opslagruimte, je kan de kelder echter ook gewoon als leefruimte gebruiken. Het is bij een nieuwbouw altijd waard om te overwegen om er ook een kelder onder te laten bouwen, maar kan dit ook nog bij een bestaand huis? Jazeker!

Belangrijke zaken om te weten

De kelder is een perfecte oplossing om aan ruimte te winnen wanneer je geen buitenruimte kwijt wilt en wanneer een dakopbouw ook geen oplossing is. Je kan zo onder de grond als het ware je woonoppervlakte verdubbelen, er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken om te weten. Dit zijn onder andere de volgende:

  • Wanneer je de kelder direct onder je bestaand huis wilt plaatsen, moet je er rekening mee houden dat dit echt geen simpel klusje is. Je huis staat natuurlijk op een fundering, je kan wel voorstellen waarom dit niet makkelijk is.
  • Een kelder laten maken is ook geen goedkoop klusje, je moet er rekening mee houden dat dit echt een flinke investering zal zijn. Daarentegen, krijgt je er ook veel voor terug op het gebied van ruimte en ook de waarde van je huis zal drastisch verhogen. In Nederland wordt er heel veel volgens bepaalde bouwplannen voor een hele wijk gebouwd, waardoor de huizen er bijna allemaal ongeveer hetzelfde uitzien. Wanneer je hele wijk geen kelder heeft, is je huis ook nog eens uniek en beduidend meer waard.
  • Je kan tijdelijk niet meer in je huis wonen. Het plaatsen van een kelder onder je huis is echt een flinke operatie en zal als het ware je huis op zijn kop zetten. Aangezien er ook erg veel bij komt kijken, zoals het compleet aanpassing van de fundering van je huis, is een kelder ook niet zomaar geplaatst. Een kelder die onder je tuin zal komen te liggen is een stuk sneller geplaatst, vaak is dat ook een stuk goedkoper.
  • Houdt rekening met het feit dat je hier altijd een vergunning voor moet hebben, voornamelijk omdat je ook de fundering van het bestaand huis flink aan moet pakken.

Kies voor de vele voordelen van een prefab kelder

Je kan tegenwoordig ook kiezen voor een prefab kelder, hierbij zullen de onderdelen elders worden gemaakt. Bij een prefab kelder is de kwaliteit gegarandeerd erg hoog, aangezien deze in een fabriek zonder weersomstandigheden worden gemaakt. Ook komen prefabkelders vaak met een waterdichtheidsgarantie en zijn ze beduidend sneller geplaatst dan een kelder op maat. Houdt daarentegen wel rekening met het feit dat een prefabkelder soms door de fundering van het huis er niet direct onder kan worden geplaatst. Wil je kwaliteit? Laat dan je prefab kelder plaatsen door De Aanbouw Expert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *