Hoe kunnen de vaste lasten omlaag worden gebracht

De vaste lasten is een terugkerend iets. Als u kans ziet om die te verlagen heeft u iedere maand voordeel. En de vaste lasten kunnen omlaag; en dan vooral de energierekening. In deze blog enkele tips, maar wel voldoende adviezen om de energierekening voelbaar te verlagen. Het geld wat u overhoudt kunt u uitgeven aan de inrichting van uw huis.

Voorkom alle verspilling

In veel huishoudens is er toch nog sprake van verspilling ook al letten de mensen goed op. Misschien dat bij u thuis ook wel eens het licht in de keuken brandt terwijl u in de woonkamer bent. Anderzijds, dat er een kiertje is bij een raam waar in de winter de warme lucht door verdwijnt. Terwijl een tochtstrip wonderen doet. Op die manier verspilt u op jaarbasis toch heel wat gas en elektriciteit wat u terugvindt op de energierekening. De grootste verspilling is toch vaak de stand-by stand van apparatuur. Als u op de dag toch niet in de slaapkamer bent, en ’s nachts als u slaapt toch geen tv kijkt, dan kan net zo goed de stekker eruit. Dat is bij elkaar opgeteld toch al gauw meer als twintig uren van de dag dat de tv in de slaapkamer helemaal niets aan elektriciteit verbruikt. En dit dag in dag uit; dan bespaart u al flink op de energierekening.

Nog meer verspilling

Het is niet alleen goed opletten in huis maar tegenwoordig ook in de tuin. Een hele loungeset met een buiten tv en buitenverlichting is geen uitzondering meer. Te vaak krijgt er één het ’s avonds koud, gaat naar binnen en doet daar het licht en de tv aan, en de ander blijft buiten zitten met alles aan. Op dat moment verbruikt u dubbel. En ook als u alles energiezuinig zult hebben, dus van die LED lampen, dan verbruikt u nog steeds dubbel terwijl het onnodig is. Beter is, of iedereen buiten, of iedereen binnen.

Gelijk veel voordeel

Gelijk lagere lasten kunt u verkrijgen door energie vergelijken op overstappen.nl. Als u naar de site gaat ziet u dat de bedrijven verschillende tarieven rekenen en kunt u die vergelijken. Het vergelijken van energie is binnen enkele minuten gedaan. Hiermee kunt u tot wel honderden euro’s op jaarbasis besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *