Alles wat je moet weten over stopcontacten kopen

Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen en is het tijd om over stopcontacten na te denken? Misschien heb je een renovatie uit laten voeren of wil je simpelweg een paar extra punten om je apparaten aan te koppelen of op te laden. Wat ook de reden, vroeg of laat moet je gaan nadenken over schakelmateriaal. Je hebt met een elektricien gepraat en een plan gemaakt over de plaatsing van de stopcontacten en de hoeveelheid. Nu mag jij gaan bepalen welke soort contacten hier in moeten komen. En dan is de keuze waarschijnlijk groter dan je in eerste instantie dacht.

Stopcontacten die passen bij je interieur

Het klinkt logisch, maar het is allereerst goed om na te denken over de stijl van je interieur, vooral als je ruimtes nog niet zijn ingericht. Het is niet de bedoeling dat je schakelmateriaal aanschaft dat niet past bij de stijl van je inrichting. En dit is een beslissing die je nu moet gaan maken. Je kunt je misschien voorstellen dat schakelmateriaal met een klassiek uiterlijk raar zal staan in een minimalistische woning. Andersom is dat net zo. Laat je enkele stopcontacten extra plaatsen in een al ingerichte kamer, kijk dan naar de stijl van het huidige schakelmateriaal en laat je nieuwe exemplaren daarbij aansluiten. Eenheid is bij schakelmateriaal erg belangrijk.

Kies voor een bepaalde lijn

De beste manier om eenheid te bereiken is door al je schakelmateriaal van hetzelfde merk te kopen. Deze hebben vaak lijnen uitgebracht en je kunt dan je stopcontacten, schakelaars en dimmers allemaal kopen in dezelfde stijl en kleur. Dat maakt het later ook gemakkelijker om extra schakelmateriaal aan te schaffen. Kies voor materiaal uit dezelfde lijn en je creëert eenheid in je woning. Dat heeft een grote invloed op het gevoel dat je krijgt in een kamer.

Hoeveel heb je nodig?

Dit is ook het moment om nog even na te denken over de hoeveelheid stopcontacten die je nodig hebt. Nu kun je dat nog veranderen en dat zal veel gemakkelijker zijn dan op een later tijdstip. Heb je voldoende contactpunten bij de televisie, kun je genoeg lichtpunten installeren en heb je voldoende plek om je apparaten op te laden? Kijk naar het aantal leden in je huishouden en het aantal apparaten dat van stroom moet worden voorzien. Het is niet de bedoeling dat je tekort komt.

Handige extra opties

Als laatste denk je na over de extra opties die je kunt uitkiezen om jou het leven gemakkelijker te maken. Er zijn stopcontacten met kinderbeveiliging en met een klepje voor in vochtige ruimtes. Kies voor schakelmateriaal met lichtjes, zodat je deze niet hoeft te zoeken in het donker. Ook kun je een stopcontact kopen met een usb poort, zodat je je apparaten zonder stekker kunt opladen. Dat is handig omdat je dan het stopcontact tijdens het opladen niet in beslag neemt. Denk hier goed over na, want de juiste stopcontacten op de juiste plek en in de juiste stijl zorgen voor eenheid en gebruikersgemak.

Bestel jouw schakelmateriaal nu ook  online!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *