Verhuizen of verbouwen?

Wanneer je gebrek hebt aan ruimte in huis heb je twee opties; je kunt verhuizen naar een groter huis, of je kunt je huidige woning verbouwen. Aan beide opties zitten diverse voor- en nadelen. Welke dit zoal zijn beschrijven we in dit artikel!

De omgeving

Een verschil tussen verhuizen en verbouwen is dat je bij de ene optie op dezelfde locatie blijft wonen, en bij de andere optie ergens anders gaat wonen. Wanneer je erg gehecht bent aan je omgeving kun je dus beter kiezen voor een verbouwing. Echter kan het veranderen van locatie ook een voordeel zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om dichter bij je werk te gaan wonen, of in een grotere stad. Bepaal voor jezelf dus of het liefst wilt blijven wonen waar je woont, of juist liever ergens anders zou willen gaan wonen.

De intensiteit

Bij verbouwen komt best veel kijken. Zo zullen er waarschijnlijk wat muren gesloopt moeten worden, en zullen de bouwvakkers enkele dagen aan het klussen zijn. Toch is verhuizen een nog veel ingrijpendere optie. Je zult je huis moeten verkopen, wat niet altijd mee valt, een ander huis moeten vinden en daaromheen nog een hoop dingen moeten regelen. Wanneer je op zoek bent naar de snelste en makkelijkste optie om meer ruimte te creëren is verbouwen dus de beste optie. Besluit je toch te kiezen voor verhuizen, dan is het verstandig om snel je huis in Bergen op Zoom te verkopen aan Bagro Vastgoed.

De kosten

Ook de kosten kunnen meespelen bij de keuze tussen verhuizen en verbouwen. Iedereen weet dat verbouwen niet goedkoop is. Echter komt er bij verhuizen ook een hoop (verborgen) kosten kijken. Zeker wanneer je een groter huis wilt kopen. Bovendien zijn er tegenwoordig betaalbare manieren om je huis uit te breiden, zoals met een prefab aanbouw. De kosten zijn dus voornamelijk afhankelijk van het type huis dat je koopt en het type aanbouw dat je wilt realiseren.

Ander soort huis

Met behulp van verbouwingen is het mogelijk je huis voor een groot deel te veranderen. Toch zul je niet alles kunnen veranderen. Bepaalde zaken zoals het type huis zullen hetzelfde blijven. Van een twee-onder-één-kap kun je niet opeens een vrijstaande woning gaan maken. Wanneer je gaat verhuizen kun je wel voor het woningtype kiezen dat je wilt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *