Design barkrukken voor moderne keukens

Bij de aankleding van jouw moderne keuken wil je natuurlijk bijpassende krukken. Goed nieuws: er zijn verschillende design barkrukken op de markt. Die vallen op met hun pure vormen en creatieve lijnenspel.

Eten aan het kookeiland

Moderne keukens zien er helemaal anders uit dan tien of twintig jaar geleden. Vroeger was de keuken een kleine, aparte ruimte. Vandaag de dag zien we veel open leefkeukens met een kookeiland. Dit kookeiland wordt vaak gecombineerd met een eetzone. Dit is de perfecte plek om te lunchen of te ontbijten. Zo hoef je niet aan de eettafel te gaan zitten.

Hoge stoelen voor je keuken

Sommige mensen kiezen voor een hoogteverschil, waarbij de tafel lager is dan het kookeiland. Maar meestal is alles even hoog. Het kookeiland loopt dan naadloos over in het eetgedeelte.

In dat geval kan je niet zonder barkrukken. Want gewone eetkamerstoelen zouden te laag zijn.

De hoogte van deze barkrukken varieert. Maar doorgaans ligt de zithoogte tussen de 70 en 80 cm. Ons advies: meet de hoogte van het tafelblad op en gebruik deze om de ideale zithoogte te bepalen. Te hoge stoelen zitten niet comfortabel, omdat ze je benen pletten. Een te laag model zit ook niet goed.

Design barkrukken

In een moderne woonkamer plaats je geen landelijk salon. Dat geldt ook in je keuken. In een moderne keuken zouden klassieke barstoelen misstaan. Je kiest dan beter voor design barkrukken. Want die passen mooi in de woonstijl.

De meeste designmerken hebben enkele barkrukken in hun collectie zitten. De HAY About a Stool is bijvoorbeeld erg geliefd. En ook de Kristalia BCN mag gezien worden.

barkruk

Design gaat erg breed

Binnen de designwereld zijn er trouwens verschillende stromingen. Er is bijvoorbeeld Scandinavisch design, Italiaans design, enz. Elke stroming heeft haar eigen vormgeving. Die zie je terug in het ontwerp, de materialen en het kleurgebruik van de stoelen.

Geef kleur aan je keuken

De meeste moderne keukens hebben een vrij sober kleurenpalet, met een focus op wit, zwart en grijstinten. Voor een uniforme look geef je jouw stoelen dezelfde kleur. Maar je kan ook voor een frisse tint kiezen. Pastelgroene of levendige oranje barkrukken vormen leuke blikvangers en geven een flinke dosis pit aan je keuken.

Handig: een verstelbare design barkruk

Sommige design barkrukken zijn uitgerust met een gaslift. Hiermee pas je in een handomdraai de zithoogte aan. Dat is super handig, want niet iedereen heeft even lange benen. Met een gaslift zit je altijd comfortabel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *