De beste slaap tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Niet alleen rust je dan goed uit van de dag ervoor, maar je bent ook goed uitgerust voor de dag erna. Dan kun je er weer tegenaan. Veel mensen hebben last van een slechte nachtrust en dit kan aan veel dingen liggen. Dit kan liggen aan een slecht matras, hoeveel koffie je op hebt die dag en of je zorgen aan je hoofd hebt. Hoe dan ook, onderstaande tips zullen je helpen met een betere nachtrust.

Eten en drinken hebben invloed op je slaap

Wat je de dag voor je nacht eet en drinkt kan veel invloed hebben op de kwaliteit van je slaap. Zo raden we aan geen koffie meer in de avond te drinken. Dit maakt je namelijk wakkerder en zal je daarom in de nacht uit je slaap houden. Veel alcohol of suiker is ook niet aan te raden net voor je gaat slapen. Je zult dan niet zo diep slapen als normaal. Er zijn ook etenswaren en drankjes die wel kunnen helpen voor het slapengaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekker warm kopje kamillethee of warme melk. Hier word je rustig van en zo val je beter in slaap.

Zet je scherm uit

Deze tip heb je waarschijnlijk al erg vaak gehoord, maar toch is het ook een van de redenen waarom veel mensen slecht slapen: de telefoon en het schermpje met blauw licht. Blauw licht is namelijk vrij slecht voor je en kan je nachtrust slecht beïnvloeden omdat het je wakker houdt. Zet daarom je scherm lekker uit een uur of paar uur voor je gaat slapen. Dan lees je ook geen slechte nieuwsberichten of andere zorgwekkende dingen meer waardoor je ook minder zult piekeren.

Doe iets ontspannend voor je gaat slapen

Ontspannen in bed gaan liggen is toch een van de meest effectieve manieren om een goede nachtrust te krijgen. Voordat je gaat slapen is het daarom aan te raden iets ontspannend te doen, Ga bijvoorbeeld lekker in bad liggen, lees een goed boek of maak een wandeling waardoor je helemaal tot rust komt. Hierdoor ben je al tot rust voor je gaat slapen en zal in slaap vallen een stuk makkelijker zijn.

Bron: www.sleepyox.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *