Amerikaanse koelkast wint aan populariteit

Ook in ons land zie je steeds vaker Amerikaanse koelkasten. Maar wat is dat eigenlijk, een Amerikaanse koelkast? Het gaat hier om een vrijstaande koelkast met twee deuren naast elkaar. Achter de ene deur zit het koelgedeelte, achter het andere deel het vriesgedeelte. Een Amerikaanse ijskast heeft inderdaad zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Omdat de afstanden in de VS een stuk groter zijn dan hier, doen Amerikanen maar eens in de zoveel tijd boodschappen. Omdat ze hierbij een flinke voorraad inslaan, hebben ze thuis ook voldoende koel- en vries opslagruimte nodig.

 

Praktisch en mooi

Ook in Nederland zijn deze ijskasten de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat heeft meerdere redenen, ten eerste zijn ze erg praktisch vanwege de grote inhoud. Praktisch voor als je minder vaak boodschappen wil doen en genoeg voorraad in huis wil hebben. Ook voor grote gezinnen biedt deze koelkast een prima uitkomst. Daarbij zijn Amerikaanse koelkasten vaak gewoon mooi. Ze zijn gemaakt volgens een design dat in iedere moderne keuken perfect staat.

 

Grote inhoud

Een Amerikaanse koelkast is normaal gesproken minimaal 90 centimeter breed en anderhalve meter hoog. Maar meestal zijn ze een stuk hoger, vanaf 1,75m. De totale inhoud varieert gemiddeld tussen de 400 en 700 liter. Het koelgedeelte is het grootst en heeft normaal gesproken een inhoud van minimaal 350 liter. Grotere modellen komen tot een koelgedeelte van wel 410 liter inhoud. Het vriesdeel varieert tussen de 75 en 250 liter.

https://images.pexels.com/photos/1458687/pexels-photo-1458687.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Veel extra’s

Amerikaanse koelkasten hebben meestal ook een groot aantal extra’s. Uiteraard kunnen de legplaten op verschillende hoogtes worden gelegd. Ook zijn de koelkasten uitgerust met lades voor groente en fruit. Meestal heeft een Amerikaans model een alarm voor als de temperatuur in de koelkast te hoog wordt. Een zeer gewaardeerd item op dit type koel-vries combinaties is de ijsblokjes/ koudwater functie die veel modellen hebben.

Bekijk alle koelkasten op koelkastaanbiedingen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *