Stel betonvloer repareren niet uit

Lees hier over het repareren van beton. Gelijk bij asfalt is het van belang om de reparatie van beton niet uit te stellen. Menig automobilist weet dat asfalt kapot kan vriezen, maar wat velen niet weten is dat schade aan gewapend beton veel groter kan zijn. Voor zware schade aan beton hoeft het trouwens niet eens te vriezen, enkel inwateren is genoeg. Gelukkig is beton goed te repareren, lees in deze blog over beproefde oplossingen.

Scheuren en butsen

Het is van belang dat betonijzer volledig in de beton zit. Je moet dan denken aan ongeveer 5 cm diep in de beton. Als er door iets een buts in de beton komt, dan is de kans groot dat op die plek het ijzer minder dan die 5 cm in de beton zit. De volgende fase is als het zo erg is dat je van buitenaf het betonijzer ziet. Dan is het helemaal van belang om snel de beton te repareren. Als je die reparatie uit gaat stellen dan gaat het ijzer roesten met afspatten van beton als gevolg. Dit gaat dan steeds verder, door het afspatten is er nog meer betonijzer in het zicht wat dan ook weer gaat roesten, enzovoort. Op een gegeven moment is de constructie zo verzwakt dat slopen nog de enige mogelijkheid is. Daarom is het slim om bij de eerste scheur of buts in de beton over te gaan op reparatie.

Hoe een betonvloer repareren

Als de scheur of beschadiging op een makkelijke plek zit, dus aan de bovenkant, kan het als je handig bent zelf gerepareerd worden. Bij de bouwmarkt zijn daarvoor middelen te koop. Van belang is dat je schoon werkt. Het kan aantrekkelijk zijn om wat zand o.i.d. wat in die scheur zit te laten zitten want daarna zie je het toch niet meer, maar doe dat niet. Soms is de reparatie complexer. Bijvoorbeeld er is schade aan de zijkant en daarvoor moet een kist gemaakt worden. In dit geval zijn er gespecialiseerde bedrijven die de betonvloer kunnen repareren. Niet uitzonderlijk werken zulke bedrijven met een andere mortel. Naast materiaal op basis van cement zijn er ook reparatiemortels met epoxy. Een voordeel van een professioneel bedrijf is dat zij vaak naar de gehele vloer kijken. Mocht er meer aan de betonvloer mankeren dan enkel die ene buts of scheur, dan kunnen zij adviseren.

Bron: https://vogel-bv.nl/oplossing/betonvloer-reparatie/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *