Sfeervolle binnenzonwering met shutters

Je gaat op zoek naar mooie binnenzonwering? Ben je helemaal weg van de zogenaamde louvredeurtjes die je weleens bij kasten ziet? Dan wordt je van dit soort zonwering ongetwijfeld heel gelukkig. Het handige van deze manier van zonwering is dat je de lamellen kunt verstellen. Net zoals je dat bij horizontale jaloezieën doet. Verder kun je de lamellen openen en sluiten. Een verschil met een jaloezie is echter dat je deze kunt optrekken en neerlaten, terwijl deze zonwering vast zit in een frame.

Verschillende manieren van plaatsen

De zonwering is mogelijk bij allerlei soorten ramen. Of het nu gaat om dakramen, kiepramen, ronde, grote of brede ramen, het kan allemaal. Ze worden aan de binnenkant van het huis geplaatst. Welk raam jij ook hebt, de lamellen zijn zeker op maat te maken. Plaats je ze in de dag, dan worden ze binnen de muuropening gemonteerd. Je hebt zelf nog de keus of je ze zo dicht mogelijk op het raam of juist zo ver mogelijk naar voren op de vensterbank plaatst. Let hierbij op bijvoorbeeld de raamkruk, maar kijk vooral naar wat jij mooi vindt. Soms is een montage binnen de muuropening niet mogelijk. Dan kun je ze op de muur laten monteren. Dit noem je op de dag. Kies je voor op het kozijn, dan valt de shutter heel ver weg in de raamopening. Hij wordt namelijk op het kozijn gemonteerd. Dit is handig bij bijvoorbeeld dakramen. Tenslotte heb je dan nog het r-frame. Dit is handig als de muur niet haaks is of wanneer er oneffenheden aanwezig zijn. Dit frame bedekt precies de rand van de muur. Dit zorgt voor een strakke afwerking.

Prachtige raambekleding

Kies je voor shutters, dan heb je ideale zonwering. Bovendien voeg je echt iets extra’s toe aan je interieur. Deze raambekleding is duurzaam. Daarnaast regel je zelf de lichtinval. Tijdens een zonnige morgen in de herfst wil je wellicht nog even genieten van het najaarszonnetje. Dan open je de lamellen helemaal of voor een stuk. Op een snikhete zomerdag doe je ze waarschijnlijk liever helemaal dicht. Half geopend kan ook lekker zijn. Bijvoorbeeld dat het wel licht is in je kamer, maar dat je geen last hebt van fel zonlicht. Ook is het helemaal in orde met de privacy. Bij een aantal modellen kun je zelfs het onderste gedeelte sluiten en de bovensten open laten.

Bron: /producten/binnenzonwering/shutters/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *