De afgelopen periode van Corona, of COVD-19 heeft het thuiswerken ineens tot een wezenlijk onderdeel van ons leven gemaakt. Voorheen was dit moeilijk en ingewikkeld en nu is thuiswerken de normaalste zaak van de wereld. Veel bedrijven geven zelfs al aan dat ze het thuiswerken in de toekomst gewoon door willen blijven zetten. Voordelen zijn namelijk legio: denk aan de lagere kosten van de leasecontracten, minder reiskostenvergoedingen, minder tijdsverlies door files, enz. enz. Maar hoe maak je thuis een permanente werkplek? Want om voor altijd aan de keukentafel te zitten is ook niet echt ideaal… Een gloednieuwe optie is: een entresolvloer!
Wat is een entresolvloer?
Entresolvloeren worden ook wel tussenvloeren of bordessen genoemd. Ze zijn tot nu toe vooral toegepast in bedrijfspanden: hoge ruimtes waarbij de hoogte natuurlijk niet altijd benut wordt. Met het installeren van een tussenvloer wordt er eenvoudig een extra te gebruiken ruimte gecreëerd, die gebruikt kan worden als showroom, extra kantoor, kantine of zelfs een fitnessruimte. Maar… Entresolvloeren zijn nu ook mogelijk in kleinere gebouwen en dus ook in woningen. Ideaal dus voor het geval dat het thuiswerken toch een blijvend fenomeen blijkt te zijn!
Verhuizen of verbouwen?
Natuurlijk kun je kijken of je kunt verhuizen naar een groter huis met extra kamers, zodat je eindelijk een aparte kantoorruimte hebt. Maar je kunt ook kiezen voor een entresolvloer. Deze vloer is een losse stalen constructie die ten alle tijden aan te passen is, uit te breiden óf te verwijderen is. Dus mocht je van baan wisselen en je je thuiskantoor niet meer nodig hebt, kun je deze vloer ook zo weer laten demonteren. Óf je maakt er natuurlijk een thuis-fitnessruimte, naaistudio, atelier of nagelstudio van! Deze tussenvloer kan namelijk 2500kg/m2 dragen! Dus de mogelijkheden met deze vloer zijn echt eindeloos. En dus niet alleen voor bedrijven een betaalbare en rendabele oplossing.
Praktische informatie
De stalen constructie is verkrijgbaar in diverse kleuren. Op de vloerconstructie komen vervolgens dikke houten vloerpanelen, waarop eenvoudig laminaat, vloerbedekking of zelfs pvc-vloeren te leggen zijn. De onderzijde van de houten vloerpanelen hebben een witte kunststof laag, zodat het licht er optimaal door weerkaatst wordt en het onder de entresol dus niet donker wordt. Extra accessoires als trap en leuningconstructie zijn uiteraard in bijpassende kleuren verkrijgbaar, waardoor je op een relatief goedkope en duurzame manier meer ruimte in je huis creëert.
Entresolvloeren zijn dus echt niet langer iets voor bedrijfspanden, maar kunnen zeker ook een duurzame oplossing zijn voor thuis.