Een opgeruimd huis met opbergmanden

Het voorjaar staat voor de deur, vaak een moment dat veel mensen kiezen voor een grote schoonmaak en opruimbeurt thuis. Spullen uitzoeken en het weg doen van spullen die je niet meer gebruikt. Ook opslaglocaties waar een schuur en een zolder bijvoorbeeld veel voor gebruikt worden kun je eens goed onder handen nemen bij zo’n grote opruimbeurt. Sorteer alles op ‘houden’, ‘weg gooien’ en ‘weg geven’. Wat je wilt houden berg je op in goede opbergmeubels of opbergmanden, wat niet meer in goede staat is gooi je weg en wat je zelf niet meer wilt gebruiken maar waar je iemand anders misschien wel blij mee kunt maken geef je weg. Misschien heb je familieleden die je er blij mee kunt maken, misschien ken je mensen of gezinnen die het minder breed hebben en die heel erg blij worden van tweedehands spullen. Heb je geen adres voor je spullen? Breng het dan naar de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Daar worden de spullen opgeknapt en weer verkocht. Erg goed voor het milieu!

Opbergmeubels en opbergmanden
Zorg ervoor dat je goede opbergmeubels in huis hebt zodat je de spullen die je wilt bewaren ook op een goede plek kunt opbergen. Kasten met grote vakken zijn hiervoor ideaal. Kies voor kasten die je ook dicht kunt doen zodat het er opgeruimd en netjes uit ziet. Opbergmanden zijn ook ideaal in gebruik en ze zien er leuk en sfeervol uit. De opbergmanden van Presentsathome.nl zijn bijvoorbeeld erg populair. Je kunt er veel in opbergen en het ziet er gezellig en mooi uit.

Probeer spullen die je al meer dan een jaar niet hebt gebruikt ook echt weg te doen. Veel mensen vinden het moeilijk om spullen weg te doen en denken het ooit nog eens te kunnen gebruiken. In de praktijk komt het echter vaker voor dat deze spullen nooit meer gebruikt worden en het dus eigenlijk alleen maar in de weg staat. Je kunt er dan beter iemand blij mee maken die het wel gebruikt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *